Ο καφές είναι η αγαπημένη καθημερινή συνήθεια για ανθρώπους σε όλο τον κόσμο γι’ αυτό κάθε χρόνο γιορτάζεται μέσα από το World Of Coffee. Οι άνθρωποί μας από τις φάρμες και άνθρωποι, απ’ όλο τον κόσμο, συναντιούνται και ανταλλάσουν ιδέες και γνώσεις, ανανεώνοντας και δημιουργώντας τις νέες τάσεις της αγαπημένης σου συνήθειας… της απόλαυσης του καφέ. Η μεγαλύτερη γιορτή για τον καφέ έρχεται φέτος στην Αθήνα, από τις 22 έως τις 24 Ιουνίου και η Coffee Island δεν θα μπορούσε να μη συμβάλει με τον δικό της τρόπο ώστε να ανακαλύψουμε όλοι μαζί έναν κόσμο γεμάτο από ιδιαίτερα αρώματα και ξεχωριστά γευστικά προφίλ.
Η μεγαλύτερη έκθεση καφέ στον πλανήτη γίνεται αφορμή για να απολαύσουμε έναν άκρως ξεχωριστό specialty microlot καφέ. Ο Sidra είναι ο καφές με τον οποίο κέρδισε το 2022 ο παγκόσμιος πρωταθλητής Anthony Douglas στο World Barista Championship κι εμείς τον προσφέρουμε σε επιλεγμένα Coffee Island σε όλη την Αθήνα. Οι σπάνιοι κόκκοι θα βρίσκονται στο Kαφεκοπτείο και στο Εspresso bar για να σου χαρίσουν μια μοναδική γευστική εμπειρία που έρχεται από μια μικρή φάρμα της Κολομβίας.
Εκεί δύο νεαρά αδέλφια, ο Nestor και ο Andrian που μεγάλωσαν μέσα στην καλλιέργεια του καφέ, κατάφεραν να κάνουν το επόμενο βήμα αναζητώντας μεθόδους παραγωγής για να προσφέρουν έναν πραγματικά ξεχωριστό specialty καφέ. Έτσι κι αλλιώς η περιοχή Huila όπου παράγεται ο Sidra είναι γνωστή για την ποιότητα του καφέ που χαρίζουν τα εδάφη της. Από εδώ κατάγονται καφέδες που συμμετέχουν σε παγκόσμιους διαγωνισμούς και ξεχωρίζουν γιατί συνδυάζουν την οξύτητα με τη γλυκύτητα κι ένα ισχυρό φρουτώδες προφίλ. Το ηφαιστειογενές υπέδαφος, η πλούσια βλάστηση και το ιδανικό υψόμετρο συνδυάζονται ώστε να δώσουν μια ποικιλία που υπερέχει.
Οι δύο νεαροί παραγωγοί για να πετύχουν το γευστικό προφίλ που κάνει τη διαφορά, συλλέγουν τα κεράσια όταν ωριμάσουν για τα καλά και ακολουθεί η διαλογή τους. Η ζύμωση των καρπών ξεκινάει από μόνη της αφού παραμένουν για 12 ώρες στους 25oC και στη συνέχεια ακολουθεί μια σειρά από βήματα που συντελούν στη διαμόρφωση του ιδιαίτερου προφίλ αυτού του καφέ. Αναερόβια ζύμωση μέσα σε σακούλες, οξείδωση σε δεξαμενές, ζύμωση ξανά σε σακούλες, εμβάπτιση σε νερό, αποξήρανση κάτω από σκέπαστρα και στη συνέχεια σε κελάρια χωρίς φως. Όλη αυτή η διαδικασία μας προσφέρει έναν καφέ με μοναδικό γευστικό προφίλ.
Εμείς πιστοί στις αξίες μας, ανακαλύπτουμε ακόμα μια φάρμα που ανατρέπει τα γευστικά δεδομένα ώστε να προσφέρουμε πάντα κάτι διαφορετικό στους coffee lovers που θέλουν ένα twist στην καθημερινότητά τους. Η Coffee Island τιμώντας την World Of Coffee φέρνει τον competition lot Sidra στο φλυτζάνι σου και δημιουργεί μια ακόμα εμπειρία που όπως πάντα βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας, αλλά και στην προσφορά προς τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γιορτάσουμε την αγαπημένη μας συνήθεια;
Ταυτόχρονα, διοργανώνουμε μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν τη γνωριμία μας με ανθρώπους πίσω από τον competition lot Sidra και τον επόμενο Microfarm Project, το Book Launch Event “Terroir Coffee From Seed to Harvest by Jem Challender / Barista Hustle Education” και μία SCA διάλεξη που θα μιλήσουμε για τους τρόπους μετατροπής των απορριμμάτων espresso σε αναβαθμισμένα προϊόντα με αφοσίωση στον πλανήτη μας.
Το World Of Coffee είναι η δική μας γιορτή και την απολαμβάνουμε παρέα με όλους αυτούς που αγαπούν να ανακαλύπτουν μαζί μας νέες γεύσεις, νέες ιστορίες και συγκινήσεις που μας ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.
Ενημερώσου για τα προγραμματισμένα events και τα σημεία που μπορείς να δοκιμάσεις τον competition lot Sidra: