Back to Top
δες ΟΛΗ
τη ΣΕΙΡΑ
δες ΟΛΗ
τη ΣΕΙΡΑ
Microfarm series

Βρίσκεσαι στον ανεπανάληπτο κόσμο των Microfarm Project Web series! Προσδέσου καλά στη θέση σου και ετοιμάσου να ταξιδέψεις μαζί με τους μοναδικούς καλεσμένους μας στο συναρπαστικό κόσμο του specialty καφέ. Ο προορισμός; Η γενέτειρα του καφέ Αιθιοπία, ή αλλιώς... Ethiopia Motherland! Ενθύμια του ταξιδιού; 4 μοναδικοί καφέδες, 4 ανεπανάληπτες εμπειρίες απόλαυσης για τους καταναλωτές μας... για limited χρονική περίοδο!

δες ΟΛΗ τη ΣΕΙΡΑ

Απόλαυσε τον master Chef Λεωνίδα Κουτσόπουλο στο πρώτο επεισόδιο και τον Fashion Designer Στέλιο Κουνάρη στος δεύτερο επεισόδιο όπου μαζί με τον Coffee Explorer Παναγιώτη Κωνσταντινόπουλο συζητούν γύρω από τον καφέ και τη γευσιγνωσία.

Microfarm series

Βρίσκεσαι στον ανεπανάληπτο κόσμο των Microfarm Project Web series! Προσδέσου καλά στη θέση σου και ετοιμάσου να ταξιδέψεις μαζί με τους μοναδικούς καλεσμένους μας στο συναρπαστικό κόσμο του specialty καφέ. Ο προορισμός; Η γενέτειρα του καφέ Αιθιοπία, ή αλλιώς... Ethiopia Motherland! Ενθύμια του ταξιδιού; 4 μοναδικοί καφέδες, 4 ανεπανάληπτες εμπειρίες απόλαυσης για τους καταναλωτές μας... για limited χρονική περίοδο!

Ethiopia Motherland

Η Αιθιοπία είναι η γενέτειρα του καφέ. Με σεβασμό και περηφάνια για τη σχέση μας με τους συνεργάτες μας καλλιεργητές της μακρινής αυτής όασης του καφέ, ξεκινήσαμε ένα αφιέρωμα-ταξίδι στην Αιθιοπία, με το Ethiopia Motherland series να φέρνει στα καφεκοπτεία μας 4 μοναδικούς Microfarm Project καφέδες στη σειρά!

Ethiopia Motherland

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, η Αιθιοπία έχει την τιμητική της στα καφεκοπτεία μας, καθώς το Microfarm Project είναι αφιερωμένο στη γενέτειρα του καφέ. Ο Ethiοpia Damo είναι ο πρώτος Microfarm της σειράς Ethiopia Motherland που περιλαμβάνει τέσσερις ξεχωριστούς Microfarm καφέδες που θα διατεθούν στα καφεκοπτεία μας στη σειρά!

ενα ΤΑΞΙΔΙ χιλια ΑΡΩΜΑΤΑ

Βρισκόμαστε στον σταθμό επεξεργασίας καφέ Adola στα 2.251 μέτρα υψόμετρο. Εδώ οι μικροκαλλιεργητές, επιχειρούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό και καινοτόμο. Αρχικά μαζεύουν τα κεράσια του καφέ από τα καφεόδεντρα, επιλέγουν μόνο τα ώριμα με ιδιαίτερη προσοχή και τα τοποθετούν απευθείας μέσα σε ειδικά σακιά πάνω στα αφρικάνικα κρεβάτια, όπου παραμένουν για 6 ημέρες. Στο διάστημα αυτό οι συνθήκες που επικρατούν μέσα στα σακιά, επιτρέπουν την επιτάχυνση πολύπλοκων αντιδράσεων ημί-αναερόβιας ζύμωσης. Κάθε μέρα γίνεται παρακολούθηση της εξέλιξης της πορείας της ζύμωσης.
Μετά την ολοκλήρωσή της, ακολουθεί η ξηρή επεξεργασία των κερασιών του καφέ, όπου τα απλώνουν και τα αφήνουν πάνω στα αφρικάνικα κρεβάτια σκεπασμένα για ακόμα 2 εβδομάδες. Μέσα στο διάστημα των δυο αυτών εβδομάδων με ιδιαίτερη φροντίδα τα ξεσκεπάζουν νωρίς το πρωί και το απόγευμα, διότι τότε η θερμοκρασία είναι η ιδανική για την επίτευξη μιας αργής διαδικασίας ζύμωσης, ενώ παράλληλα σε τακτά χρονικά διαστήματα αναποδογυρίζουν τα κεράσια για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

4η ΣΤΑΣΗ
SIDAMA
ETHIOPIA ADOLA

Ο νέος Microfarm προέρχεται από την Αιθιοπία και ονομάζεται Adola. Ο Adola είναι ο τέταρτος από τους συνολικά τέσσερις Microfarm Project καφέδες με καταγωγή από την Αιθιοπία και συγκαταλέγεται στη σειρά Ethiopia Motherland. Ο Adola, μία 100% σπάνια γεύση που δε θα ξαναϋπάρξει, ολοκληρώνει με τον πιο μοναδικό τρόπο αυτό το ταξίδι. Το «μεθυστικό» αρωματικό & γευστικό προφίλ γεμάτο από νότες Λικέρ βύσσινου, Μαρμελάδα Πεπόνι & Σιρόπι Σοκολάτας που έχει ο καφές αυτός, οφείλεται σε ένα επιπλέον στάδιο που προηγείται της ξηρής επεξεργασίας, και βασίζεται σε ημι-αναερόβια ζύμωση. Η επεξεργασία αυτή εφαρμόζεται σε πολύ μικρές ποσότητες καφέ, είναι αρκετά απαιτητική σε φροντίδα και χρονοβόρα.

ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟΥ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΠΕΠΟΝΙ & ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
ΣΩΜΑ
6
ΟΞΥΤΗΤΑ
6
ΕΠΙΓΕΥΣΗ
6
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ
7
ΣΩΜΑ
6
ΟΞΥΤΗΤΑ
6
ΕΠΙΓΕΥΣΗ
6
ΓΛΥΚΥΤΗΤΑ
7
ΠΟΙΚΙΛΙΑ
100% SPECIALTY ARABICA HEIRLOOM
ΠΕΡΙΟΧΗ
SIDAMA
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΧΗ
SIDAMA
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ
ΦΥΣΙΚΗ
Ethiopia Damo Coffee Beans
Ethiopia Kutigenge Ethiopia Motherland Next Step
ΠΙΣΩ
  • EN
  • |
  • ΕΛ
Cart Το καλάθι μου 0